LARTA “Atsakingų Restoranų Verslas Lietuvoje 2013” konferencija

Lietuvos atsakingų restoranų ir tiekėjų asociacija (toliau LARTA) plečia savo veiklą ir kviečia restoranų ir tiekėjų atstovus dalyvauti konferencijoje “Atsakingų Restoranų Verslas Lietuvoje 2013”. Konferencijos pranešėjai dalyvius supažindins su naujausiomis restoranų verslo tendencijomis, kintančiais restoranų lankytojų lūkesčiais bei pristatys kodėl pasaulinio lygio šefai ir restoranų lankytojai nuolat kalba vieną ir tą patį – atsakingą restoranų verslą ir atsakingą pasirinkimą.

Bandžio 30 d. VšĮ Rūpi kartu su portalu Meniu.lt bei specializuotu leidiniu Restoranų verslas organizuojamoje progresyvių idėjų ir sumanymų kupinoje konferencijoje dalyviai ne tik susipažins su pasaulinėmis tendencijomis atsakingo restoranų verslo srityje, bet ir turės unikalią galimybę susipažinti su sėkmingiausiais atsakingų restoranų pavyzdžiais Lietuvoje bei jų patirtimi.

Eilę metų dauguma restoranų buvo orientuoti į pigias žaliavas ir filosofiją „pelnas – šiandien, o rytoj – bus matyti“, tačiau šiuo metu vien tik orientacijos į pelną nepakanka. Kaip parodė 2011-2012 metais Meniu.lt organizuotas restoranų lankytojų tyrimas – 68% apklaustųjų prioritetą skyrė sezoniniams ekologiškiems ir vietiniams produktams; 73% klientų svarbi informacija apie GMO, 73% klientų svarbu, kad restoranas naudotų ekologiškas valymo/plovimo priemones. Net 67% aktualu, ar restoranas, kuriame jie valgo, rūšiuoja atliekas; 62% apklaustųjų nurodė, kad jiems svarbu, ar restoranas renkasi atsakingus tiekėjus; kone 50% apklaustų svarbu, ar restoranas taupo elektrą ir vandenį bei, ar renkasi tik gausius išteklius turinčias žuvų rūšis.

Per pastaruosius metus pasaulinis viešojo maitinimo sektorius sparčiai persiorientuoja į vietinę produkciją, sezoninę virtuvę, dėmesį antrinių žaliavų perdirbimui ir tinkamam utilizavimui, mažesnes, bei į daugiau maistinių medžiagų turinčias porcijas. Šios kryptys sparčiai plinta tiek tarp mažų šeimos restoranų, tiek super modernių koncepcijų restoranuose. Ignoruojantys šias pasaulines tendencijas atsilieka ne nuo laikinos mados, o nuo realijų ir ilgainiui privalės arba prisitaikyti, arba palaidoti savo reputaciją ir užleisti vietą kitiems.

Kas kviečiamas dalyvauti?
Konferencija yra aktuali ne tik pradedantiems restoranų atstovams bei šefams, bet ir ilgametę patirtį bei tradicijas turintiems restoranams, ūkininkams ir tiekėjams.

Kokios temos bus gvildenamos konferencijos metu?
Konferencijos metu daugiau kaip dešimt žinomų savo srities specialistų pasidalins mintimis apie tai kaip išvengti GMO restorano žaliavose, kaip į restoranų meniu įtraukti sezoninės ir vietinės produkcijos, kuo pakeisti nykstančias žuvų rūšis, kaip bendradarbiauti su ūkininkais ir daug kitų klausimų bei pristatys kodėl atsakingu restoranu būti apsimoka.

Konferencijos metu bus išrinktas ir apdovanotas atsakingiausias Lietuvos restoranas.
Dalyvių registracija vyksta iki š.m. balandžio 15 d., kadangi vietų skaičius ribotas, tad kviečiame registruotis https://docs.google.com/forms/d/1IED2Uvq89TEsa1jsxbHSFCykHFUItsOiZElQqgrxiNU/viewform

Daugiau informacijos:
http://www.meniu.lt/naujiena/registracija-i-atsakingu-restoranu-konferencija-prasidejo

Konferencijos metu atsakingu pietų meniu rūpinasi LARTA asociacijos narys ir Konferencijos parteris – restoranas “Terrazza”.

Paskelbta Apr 10, 2013